Újdonság a szolgáltatásaink terén!
Legyen Önnek is privát "naprendszere"!

- segítünk a szakmai oldalról és nem a kereskedelmi szempontból megtervezni a jövőbeli napenergiás háztartási méretű kiserőművét. Hogy ne csak szlogen legyen a nulla forintos villanyszámla.
- a lakása villanyhálózatát, villanyóra szekrényét E.On szempontból megvizsgáljuk. A szükséges javításokat az E.On elvárásai szerint elvégezzük és a szolgáltató felé ledokumentáljuk, jegyzőkönyvezzük.
- az Unió elkötelezett a zöldenergia irányában és az átállásra pénzt is biztosít. Segítünk, hogy a pályázati forrás megszerzése ne legyen probléma. A vaskos dokumentáció kitöltését átvállaljuk.
- a gyakorlati megvalósítást folyamatosan ellenőrizzük, hogy a rendszer ne csak szép, de hatékony is legyen.
- jelen leszünk annál a folyamatnál, melynek eredményeképpen az E.On lecseréli a meglévő villanyóráját. Majd ezt követően már büszkén kijelentheti, hogy tényleg munkára fogta a napot. 

Új mérőhely kialakítása

Amióta ismerjük az elektromosságot, egyre több és egyre nagyobb gépeket használunk annak érdekében, hogy életünk egyszerűbb és könnyebb legyen. Aki még nem csatlakozott az áramhálózatra, annak kell új mérőhelyet kialakítani. Ehhez kell egy engedéllyel rendelkező villanyszerelő. A szakember ismeri az idevonatkozó szabványokat, követelményeket. Szükség esetén tanácsot ad és a kivitelezést is elkészíti az áramszolgáltató előírásai alapján.

Mérőhelyek felújítása

Amióta használjuk az elektromosságot, a használatáért díjat kell fizetni a szolgáltató felé. Hogy mennyit, azt a villanyóra méri. Van olyan mérőhely, amely már 50 éve lett kialakítva. Van egyszerű falfülkés, vagy falba süllyesztett faszekrény. Ma már egyik sem felel meg a kor követelményeinek. Van ahol a mérőórák mögötti kötések, van ahol a kismegszakító ég el. Ezeket a mérőhelyeket fel kell újítani. Sok esetben már csak akkor hívják a szerelőt, mikor már szemmel láthatóan is nagy a baj.

Teljesítménybővítés

A felhasználók szeretnének egyre több és több villamos berendezést üzemeltetni. A rendelkezésükre álló teljesítmény egy idő után kevésnek bizonyul. Ekkor tapasztalják azt a jelenséget, hogy a kismegszakító folyamatosan leold. Lehetőségük van növelni a teljesítményt, viszont a mérőhelynek meg kell felelnie a hatályos szabványoknak, előírásoknak. Hogy pontosan milyen változtatások szükségesek, azt a szakember a helyszínen való tájékozódás után tudja csak eldönteni. Legtöbb esetben szükséges a meglévő plombák eltávolítása is, melyre csak a szolgáltató által felhatalmazott regisztrált szerelőnek van joga.

H tarifa ügyintézése

Egyre többen használnak fűtésre klímaberendezést és geotermikus energiát. Mindegyik berendezés üzemeltetéséhez szükséges villanyáram. A H-Tarifa, egy kedvezményes áramszolgáltatói díjszabás, amivel fűtési szezonban csökkentheti ezeknek a berendezéseknek az üzemeltetési költségeit. Ahhoz, hogy valaki ezt igénybe tudja venni, számos előírásnak meg kell felelni. A regisztrált szerelő tisztában van a feltételrendszerrel és a követelményekkel. Kérjen segítséget, tanácsot.

E.On ügyintézés

Egy hivatali ügyintézés nem egyszerű folyamat. Sokan idegenkednek tőle, sajnálják a sorbaállásra az idejüket. Ezt a terhet veszi le a vállukról a regisztrált szerelő, aki egy, az ügyfél által aláírt meghatalmazás segítségével rövid idő alatt, szakszerűen meg tudja tenni az ügyfél helyett.

Családi házak villanyhálózatának felújítása, bővítése, vezetékek cseréje

A lakásban meglévő villamos hálózat nem mindenki igényét elégíti ki. Kevés a konnektor, rossz helyen van, kevés a fény, a kismegszakító sűrűn leold. Ilyen esetben kell a villanyhálózatot felújítani, bővíteni. Érdemes már az eltervezés során megkérdezni egy szakavatott villanyszerelőt. Ő fog tudni tanácsokat és ötleteket is adni.

EPH kialakítás

Új a gázkazán? Nem köt rá a gázszerelő? „Valami EPH papírt” kér a gázszolgáltató? A villanyszerelő érti ezt a kifejezést. Ő elkészíti a technikai kialakítást, majd kiállítja a szolgáltató által elfogadott jegyzőkönyvet. Így már nem lesz akadálya az új kazán beüzemelésének.


Gázkazánok villamos hálózatának kiépítése

Az új gázkazánhoz is szükséges villamos áram. Nem elég csak a konnektorba bedugni. Vannak olyan előírások, melyeknek meg kell felelni. Ennek hiányában a szolgáltató nem köt rá a rendszerre. A villanyszerelő ismeri az előírásokat, elkészíti a technikai kialakítást, majd kiállítja a szolgáltató által elfogadott jegyzőkönyvet. Így már nem lesz akadálya az új kazán beüzemelésének.

Érintésvédelmi relé (FI relé) utólagos beépítése

Az érintésvédelmi relé (egyéb ismert elnevezése: áram-védőkapcsoló, FI relé, ÉV-relé, életvédelmi relé, illetve ÁVK) olyan elektromos kapcsolókészülék, amely szó szerint életet véd, mikor lekapcsolja a hibás áramkört a hálózatról. A készülék a tényleges áramütés kialakulása előtt kapcsol le. A berendezés beépítéséhez csak a kellő szakismerettel rendelkező villanyszerelőt szabad megbízni.

Biztosítékok, biztosítéktáblák teljes cseréje

A biztosítékokat, biztosítéktáblákat a villamoshálózat kialakításakor építették ki a lakásokban. Legtöbb esetben ezek egyidősek a lakásokkal. Akkor a kor követelményeinek teljesen megfeleltek. Napjainkra a felhasználói szokások jelentősen megváltoztak, sokkal több a fogyasztó, mint volt régen. Amennyiben a villamoshálózatunk túl van terhelve – ide kell érteni a villanyvezetékeket, a falban lévő kötéseket -, az melegedni fog. Sok esetben ez a melegedés eléri a lobbanáspontot, tűz keletkezik. A túlterhelés kialakulását a biztosítékok gátolják meg. Amennyiben a biztosítékok elavultak, karbantartásuk elmaradt, egy esetleges lakástüzet kockáztatunk. Ezt a felújítást, karbantartást egy villanyszerelő el tudja végezni.

Elektromos tűzhelyek, indukciós főzőlapok áramköreinek kialakítása, bekötése

Minden villamos tűzhely és főzőlap csatlakoztatását szabványok és gyártói előírások szabályozzák. Számos előfeltételnek kell ahhoz teljesülnie, hogy a tűzhely csatlakoztatása szakszerű és a napi rendszeres használatra alkalmas, és a használata biztonságos legyen. Az elektromos tűzhely bekötése előtt a lakás vagy ház villamos rendszerén, szerelői ellenőrzést kell végezni. Mivel egy villanytűzhely vagy főzőlap áramfelvétele igen magas, így semmi sem garantálja, hogy a kiválasztott villanytűzhely bekötése lehetséges a meglévő rendszerre. Ha az alapfeltételek nem teljesülnek, akkor ki kell építeni azokat. Egyéb esetben az elektromos tűzhely szakszerűen nem csatlakoztatható.

Villanybojler javítása

A víz szolgáltatónként és területenként más-más keménységű, így a bojler nem egyforma igénybevételnek van kitéve. Van hogy előbb, van hogy később szükséges annak javítása. A bojlerral a probléma több féle lehet. Van, hogy ijesztően „suhog”. Van, hogy ott csöpög, ahol nem kéne. Vagy, kevés a meleg víz, netán egyáltalán nem működik a bojler.
Ha törekedni akarunk a bojlerünk hosszú élettartalmára, akkor kötelező a bojlerkarbantartás, a vízkőmentesítés, még annak teljes meghibásodása előtt. Gyakran aktuális ilyenkor az anódcsere is. Az aktív anód állapota, rendszeres cseréje jelentősen hozzájárul a villanybojler élettartamához. Szerepe jelentős a korrózióvédelemben, megújítása, cseréje ezért fontos.
A vízkő nagy szerepet játszik a bojlerben fellelhető fűtőszál meghibásodásában is. A bojler aljára telepedő nagy mennyiségű vízkő eldeformálhatja, sőt, el is törheti a fűtőszálat. Emellett a fűtőszálat körbeölelő vízkő hatására nehezebben melegszik fel a tartályban a víz, ami megnövekedett áramfogyasztást eredményez.
De problémát nem csak a kemény víz okozhat. Lehetnek elektromos hibák is.
A hőmérsékletszabályozó és a hőkorlátozó a bojler biztonságos használatát hivatott szolgálni, így kérdés sem férhet hozzá, hogy meghibásodása esetén cserélni, javítani kell.

Egy szakszerűen elvégzett karbantartás, javítás után a villanybojler minden tekintetben olyan hatékonysággal működik, mint az új. A karbantartásokra figyelmet kell fordítani, 2-3 évente vízkőteleníteni kell, ugyanis hosszú távon megtérül a befektetett pénzt a villanyszámlán, illetve elkerülhető ezáltal az idő előtti bojlercsere. 

GEVILL Villamosipari Vállalkozás